Дискутираха създаването на Обществен съвет към ОбС

Изображение 1 от 4

    Днес се проведе първа работна среща на временната комисия за определянена състав на Обществен съвет към ОбС – Кърджали и разработване на Правилник за устройството и дейността на Обществения съвет с представители на работодателските организации, синдикатите, общественици, бивши кметове на община Кърджали и др.

    ПрисъствахаРаиф Мустафа, председател на ОбС,членовете на  временната комисия, избрана с решение на ОбС на 27.01.2017г.,  Кадир Мустафов,МухарремМухаррем, Огнян Иванов,     Милко Багдасаров, Радослав Милев,представители на КРИБ, Търговско-промишлена палата, Стопанска камара, ССИГ, КНСБ, КТ“Подкрепа“, бившите кметове на общината Милан Миланов и Расим Муса.

    По време на срещата беше представенПроектоправилника за устройството и дейността на Обществения съвет към ОбС- Кърджали, проведоха се дебати по проекта.Присъстващите представители на работодателските организации, синдикатите и обществениците одобриха  решението на ОбС за създаването на Обществен съвет.До десетина дни ще се представят предложения за дейността на съвета и следващата седмица на нова среща ще се одобри правилника , състава и броя на Обществения съвет.

    Със създаването на Обществен  съвет се цели да се осигури участието на широк кръг представители на гражданското общество в обществения и икономически живот на общината и съветът да служи като постоянна форма на диалог. Очакванията са функционирането на този съвет да доведе до повишаване на  капацитета на местно ниво и до изграждане на партньорство между граждани и управляващи.

    При осъществяване на своята дейност Общественият съвет ще взема различни по характер решения, преобладаващата част от които са:предложения към Общинската администрация и Общинския съвет; изразяване на мнения и становища;препоръки към местната власт и институциите. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини