Кулинарни пътешествия в Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали

Изображение 1 от 3

    На 01.ІІ. 2017 г. в Гимназията по туризъм „Проф. д-р  „Асен Златаров  са проведоха  първите представителни изяви на  групите  по интереси  „Кулинарен туризъм и кетъринг ” и „Кулинарни пътешествия”. Групите  функционират  за първа  година  и са в изпълнение на дейностите по проект BG05М2ОР001-2.004-004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  ”Твоят час- Фаза І”. Проектът се финансира от Оперативна  програма ”Наука  и образование  за интелигентен  растеж”, съфинансирана от Европейски структурни и инвестиционни фондове.

    Гости на мероприятието бяха инж. Марияна Стратиева- директор на гимназията, Недка Дженева- председателят на съвета „Твоят час”, родители, учители и ученици. Учениците от IX a  и от IX б класове, участници в групите, под ръководството на своите ръководители - инж. Недялка Иванова и Георги Гарабедян с изключително голямо желание и  с много  амбиция приготвиха  различни  асортименти.  Преди да имат възможност да дегустират кулинарните изкушения, присъстващите се запознаха със същността и дейността на кетъринга  като вид услуга, както и с особеностите на кулинарния туризъм като един от бързо развиващите   се видове туризъм, привличащ много чуждестранни туристи у нас.

    Чрез предварително изготвена мултимедийна презентация участниците от групата  „Кулинарни пътешествия” представиха традиционните за нашия регион ястия. За доброто настроение в залата помогнаха и различните занимателни и поучителни игри.

    Инж. Марияна Стратиева - директор на гимназията изказа благодарности на участниците в групите по интереси, като отправи пожелание към тях  да бъдат все така активни в бъдещата си професия.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини