Герджиков променя графика на правителствените заседания

Първото редовно заседание на служебното правителство ще се проведе през следващата седмица, съобщиха от правителствената информационна служба.

Все още не е ясна конкретната дата на провеждане на заседанието на Министерския съвет. Това, което се състоя в понеделник, е било извънредно - в първия работен ден за служебния кабинет. Досега заседанията се провеждаха всяка сряда. Сега обаче се планира това да се случва два пъти седмично, заради краткия "живот" на това правителство.

Решението на премиера Огнян Герджиков да разпореди промяна в графика на заседанията е мотивирано от необходимостта министрите да се съсредоточат върху поставените от него задачи за извършване на проверки на състоянието по министерства, както и от време за допълнително съгласуване на проектите на нормативни актове, подготвени от предишния състав на правителството, се казва в официалното съобщение.

Според Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, премиерът може да разпореди промяна в графика на редовните заседания. 

Решенията, свързани с основните приоритети на служебното правителство – подготовката за провеждане на парламентарните избори на 26 март и преразпределението на функциите, свързани с новата структура на кабинета, бяха приети на проведено извънредно заседание на Министерския съвет в първия му работен ден в понеделник, допълват от пресслужбата на служебния кабинет.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини