Шофьорът на обраното инкасо се провалил на полиграфа

Шофьорът на обрания в София инкасо автомобил се е провалил на теста с детектора на лъжата. Разследващите считат, че той е съучастник на обирджиите.

Грабежът бе извършен в петък вечерта. Тогава инкасо колата паркира пред столичен търговски център на "Цариградско шосе". Автомобилът обаче спира в локалното, а не на паркинга. И докато инкасаторът прибира оборота от магазините, двама маскирани се вмъкват при шофьора и открадват около 300 000 лв.

Обирът на инкасото е инсцениран, а охраната е действала заедно с маскираните нападатели, твърди един от най-добрите профайлъри у нас професор Бойко Ганчевски от Академията на МВР, цитиран от bTV.

Разследващите подозират шофьора на инкасото, че е съучастник на обирджиите. Той се е провалил при теста с детектор на лъжата. 

"Шофьорът е проверяван на полиграф чрез така наречената скай-методика. „Знаеш ли”, „подозираш ли”, „ти си извършител на престъпление”.... И той пропада на два от въпросите на 97%. Той знае кой е и подозира кой е”, обясни проф. Ганчевски. 

Бандитите са знаели къде да причакат колата, а вратите към трезора неслучайно са останали отключени. За Ганчевски това е ясен знак, че обирджиите са имали предварителна информация. 

Полицията продължава да проверява и охранителната фирма. При транспортирането на парите са установени серия груби нарушения на правилата за охраната. 

От фирмата и днес запазиха мълчание по случая, а това не е първият обир на тяхна инкасо кола. 

През юни 2012 г. техният охранител в Пловдив Георги Енев задигна близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобила си, след като изпрати колегата си за банички. До края на делото Енев, станал известен като Жоро Милионера или Жоро Инкасото, отказа да каже къде е скрил парите, въпреки че се призна за виновен.
Върховният касационен съд (ВКС) го осъди на 12 години затвор. 
  
Според професор Ганчевски връзка между двата обира няма.

Има чувство на безнаказаност и копиране на базата на това, че онова престъпление все още - за съжаление не е разкрито. И другите служители от фирмата могат да си позволят нелоялни действия”, заяви профайлърът.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Am
    Amfet
    0 0
    11:13, 31 яну 2017
    Полиграфът е неточна технология,която мислим че работи заради "Под Прикритие".Взетите "резултати" от същото устройство което показва "лъжа" като бе свързвано на цветя...Няма роля в 2017-та година.ГЛУПОСТИ!
Последни новини