Д-р Виктор Кирчев:Не се очаква втора грипна вълна,броят на заболяванията спада

Не се очаква втора грипна вълна с евентуалното затопляне в Кърджали.Не се наблюдават тенденции,които да вещаят настъпление на грипния вирус.Нещо повече намалява броят на заболелите.През последната седмица имаме 128,47 случая на 10 000 граждани.Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

Д-р Кирчев коментира и резултатите от анкета на сайта Кърджали бг вести.Според мнозинството от участниците в анкетата медицинските власти не са готови за втора грипна вълна.64,3% са изразили подобно становище.На противоположното мнение са 21,4%.7,1% смятат,че властите имат отчасти готовност.Също толкова не могат да преценят.

  Категорично заявявам че имаме готовност да посрещнем нова вълна на грипна епидемия.Има изготвен план.Задействат се процедури.Сред тях са прекратяване на учебните занятия и достъпът до здравните заведения на външни лица,подчерта д-р Кирчев.

Шефът на РЗИ каза още,че неговите служители ще проконтролират отново училищата в Кърджали за това дали учебните стаи са добре отоплени.Проблеми са имали школа в Черноочене,Момчилград и едно в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини