Полицията издирва битите от охранители младежи

Полицията издирва двамата младежи, бити от охранители пред столично заведение, след като вчера беше разпространено видео със случилото се.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов веднага разпореди проверка.

Оказа се, че пострадалите младежи, които по време на инцидента са били в неадекватно състояние, се издирват, тъй като не са намерени на адресите си и не отговарят на телефоните си, съобщиха пред Нова телевизия от полицията. Те са криминално проявени. Единият младеж е осъждан за притежание на наркотици. Затова се предполага, че са били дрогирани или пияни.

Все още няма подадена жалба срещу охранителите. 

Според свидели младежите спели по масите в заведение за бързо хранене и притеснявали клиентите, персоналът не могъл да се справи с тях и натиснал паник бутона. Пристигнали охранителите, които изкарали младежите от заведението и последвала словесна и юмручна свада. 

По разказа на охранителите момчетата са проявили агресия спрямо тях. Отправяли са им обиди и заплахи и с това обясняват действията си. 

„Нужен е адекватен закон за охранителната дейност, защото такъв няма. Много е сложно да се каже кога сме си превишили правата и кога не”, коментира Ивайло  Христов - ръководител на мобилните екипи на охранителната фирма „СОТ 161” за София. 

Той отрече ръцете на младежите да са били връзвани, както изглежда на видеото, както и да са били задържани. Целта е било единствено да бъдат изведени от заведението. 

Директорът на 4-то РУП-София Тeменужка Капчина обясни, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесен побой. Иззети са записи от заведението за бързо хранене и са разпитани служителите. 

Пред БНР обаче тя подчерта: 

"Двамата са добри познайници. Този, който твърди, че е битият, има 144 заявителски материала срещу него. Съден е нееднократно, лишаван е от свобода. Има и притежание на наркотици, кражби, опасен рецидив. Има хулигански прояви, унищожаване и повреждане. Другият е с по-малко прояви - 45. Той също има кражби, грабежи, унищожаване и повреждане. Последно през декември миналата година има проникване в чуждо жилище в района на Шесто управление". 

Жената, публикувала клипа, вече е разпитана от полицията. 

Видеото е свалено.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини