Затопляне и интензивно снеготопене след сряда

От средата на седмицата времето постепенно ще се затопля и през втората половина дневните температури на много места ще достигнат и преминат десетина градуса.

Днес ще има променлива, в низините - значителна облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Дневните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса. В източните райони е възможно да превали съвсем слаб сняг. 

Минималните температури утре ще са от около минус 9, на места до минус 11, до минус 4-5 градуса. Дневните ще се повишат и ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. 

В сряда, отначало  в планините вятърът ще се ориентира от юг и с това ще започне процес на няколкодневно повишение на температурите

Минималните ще са от минус 8 до минус 3, а дневните почти навсякъде ще бъдат положителни, с изключение на места в западните части на Дунавската и Горнотракийската низина, където ще останат около минус 1, нула градуса. 
В останалата, по-голяма част от страната те ще достигнат стойности от 1 до 6 градуса. 

В четвъртък облачността ще бъде значителна, предимно средна  и  висока. Мъгли и ниски облаци ще има само в западната част  на Дунавската равнина. 

Минималните температури ще са от около минус 8 до минус 3 градуса, а дневните - от 4 до 10, 11. 

Ще започне бързо снеготопене и е необходимо повишено внимание около високите сгради заради падащи висулки и големи ледени и снежни маси! 

В петък повишението на температурите ще продължи и минималните ще са от минус 5 до нула градуса, а дневните от 6 до 11. 

През почивните дни, според предварителните прогнози, ще бъде топло за февруари, с минимални температури от нула, минус 1 до плюс 5-6 градуса и дневни от 7 до 13 градуса. 

Облачността ще се увеличи и  на места е възможно да превали слаб дъжд.  

Интензивното снеготопене ще продължи и голяма част от низините ще се освобождава от снежната покривка.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини