Герджиков първо реже такси за бизнеса. Преглед на печата

"24 часа"

Герджиков първо реже такси за бизнеса

Орязване на таксите, които плаща бизнесът към държавата, подготвя служебното правителство, научи в. "24 часа". Целта е да се спазят законите, според които размерът на таксите трябва само да покрива разходите на администрацията за оказване на услуги. Промените в тарифите ще спестят десетки милиони левове разходи на година за бизнеса. Това е мярка, насочена главно към малкия и средния бизнес, защото едрият сам се грижи за себе си, обясни служебният премиер Огнян Герджиков в "Панорама".

"Труд"

Туристическият бранш иска единна система за информация

Туристическият бранш настоява за удължаване на срока за обсъждане на промените в Закона за туризъм до 30 април.

В писмо до служебните министър-председател Огнян Герджиков и ресорният министър Стела Балтова се изисква държавата да има ясен ангажимент към управлението на туристическите атракции - публична държавна собственост, настоява се и за въвеждане на Единна система за туристическа информация, за да няма спекулации със статистиката и да се ограничи сивия сектор.

"Стандарт"

БНБ си поставя три задачи

Дневният ред на БНБ включва три основни групи от задачи. Това се посочва в публикация на управителя на БНБ Димитър Радев в бюлетин на Асоциацията на банките в България. Първата задача е поддържане на ценовата стабилност чрез поддържане на валутния борд. В края на 2016 г. международните валутни резерви са близо 47 млрд. лв., които осигуряват над 160% покритие на банкнотите и монетите в обращение и на задълженията към банките в баланса на управление "Емисионно", посочва Димитър Радев..

"Монитор"

Бойлер гръмна в центъра на Шумен

Електрически бойлер гръмна в апартамент в центъра на Шумен и предизвика значителни поражения в жилището и съседните апартаменти. Според полицията никой не е пострадал, а в апартамента, където е станала аварията, живеела 72-годишната Веска С.

Тътен като от взрив се чул в района на кръговото кръстовище на "Петра" и "Владайско въстание" към 8 сутринта. Разлетяха се железа, стъкла, дъски, помислихме, че е гръмнала газова бутилка, разказаха обитатели на кооперацията на "Петра" 20, където гръмнало.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини