Приеха бюджета на община Ардино за 2017 г.

Изображение 1 от 6

    Бюджетът на община Ардино  за 2017- та година бе приет с 20 гласа от присъстващи 26 съветници на редовно заседание на Общинския съвет. Съгласно финансовия документ общината ще оперира с приходи в размер на 8 438 242 лв. От тях приходи за делегирани от държавата дейности – 4 303 804 лв., а за приходи от местни дейности са предвидени 4 134 438 лв.

    Кметът Ресми Мурад заяви, че Бюджет 2017 е реалистичен и балансиран на база на реалните възможности на общината да привлече и осигури приходи от местните дейности. „Бюджетът е много амбициозен в инвестиционната му част. Средствата за капиталови разходи са в размер на 2 047 679 лв, което трябва да бъде повод за гордост на администрацията и Общинския съвет. В рамките на тези средства ще бъдат интервенирани 62 обекта през годината на територията на цялата община. Основно обектите са за рехабилитация на улична мрежа и ремонт и реконструкция на водопроводни и канализационни системи”, уточни Ресми Мурад.

    13 докладни записки бяха включени в дневния ред на заседанието. Местните парламентаристи подкрепиха идеята на кмета Ресми Мурад за кандидатстване с  проектно-решение пред Министерството на труда и социалната политика  по проект „Красива България”, Мярка 01 – „Подобряване на обществената среда в населените места” за ремонт на сградата на кметството в Ленище.

    Съветниците единодушно приеха отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2016 година.

    Приет бе и Общинският годишен план за младежта през  2017 г. Без допълнения или изменения беше гласувана Годишната програма за развитие на читалищната дейност, както и Програма и Календар за развитието на детско-юношеския, училищния и масов спорт през 2016 г.

    Сред останалите докладни бяха приемане на решение за промяна в наименованията на социалните услуги, делегирани от държавата дейности и местни дейности, предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд на граждани с признато право на собственост.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини