Румънски пункт за винетки задръствал Дунав мост” 2

Причината за огромните задръствания на "Дунав мост" 2 - Видин е пункт за продажба на винетки на румънска територия, съобщи снощи БНР.

Вчера пунктът беше блокиран за четири часа от недоволни шофьори. Образувалите се дълги опашки достигаха през последната седмица до 15 километра.

Проблемите на граничния пункт са от месеци, като трафикът там е допълнително засилен и след като фериботът при Оряхово спря заради ледоход.

Продажбата на румънски винетки става на 150 метра след края на съоръжението, но преди граничния контрол, обясниха за "Хоризонт" източници от Гранична полиция. За да купуват тези стикери шофьорите на товарните автомобили да преминават от четири ленти в една и така се получава задръстване.

Шофьорите на камиони вчера вдигнаха блокадата на граничния пункт "Дунав мост" 2 след среща на с областния управител на Видин Момчил Станков.

За днес е насрочена среща между граничните служби на България и Румъния във връзка със затруднено преминаване на тежкотоварни автомобили, информираха от Министерството на външните работи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини