Общината покрива 2/3 от издръжката на децата в детските градини,таксите не са увеличавани от 2003 г.

    Общината покрива 2/3 от издръжката на децата в яслените групи и детските градини.Таксата от 50 лева,която внасят родителите не достига дори за храната на малчуганите.Сумата която община Кърджали отделя е над 700 000 лева.Това съобщи по време на общественото обсъждане на бюджета главният финансист на общината Валентин Иванов.Изказването му бе в отговор на предложението на кърджалиецът Никола Чанев да отпадне таксата за яслените групи и детски градини,плащана от родителите и издръжката на децата да се поеме изцяло от общината.

    Приемът на деца в яслените групи и детски градини е услуга и следва да се заплаща.Таксите не са променяни от 2003 г.Това заяви зам.-кметът по социалните дейности Веселина Тихомирова.Тя посочи,че голям процент от родители са освободени от такси поради социалният си статус.При други с намалена работоспособност таксата пада с 75%,а при трето дете ,децата се приемат без да плащат.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      БАЙ ХУЙ
      1 0
      15:55, 22 яну 2017
      Хора направете си сметката какво крадене пада, след като от всяко дете вземат по 50 лева на месец и това са 1/3 от разходите.пример: Цените на хранителните стоки доставена от "Тони", уж са след обществена поръчка, а са по-високи от тези в магазините им, дето никнат като гъби след дъжд в зелените площи на града. Законно, разбира се. Количествата дето се изписват стигат за преяждане не само на децата ами и на целите им семейства, но децата редовно са гладни, след детска, защото храната не става. Всичко е канализирано, даже назначение на леличка в градина, става след одобрението /разбирай рушвет/ и потвърждението /проверка за политическа лоялност/. За нещата които са под прага за обществени поръчки е още по-зле. Казано е само от къде да се вземат, други фактури не се осребряват, а ако някой е бил неблагоразумен да фактурира по банка, чака с години парите си, въпреки ,че може и отстъпка е направил.
    Последни новини