Откриха US бомбардировач до катастрофиралия "Ту-154"

Публикувано във факти.бг: Спасителите, силите за сигурност и военните, участващи в разследването на катастрофата на руския военен самолет "Ту-154" до Сочи са намерили американски самолет в близост до мястото. Бомбардировачът "Douglas A-20 Havoc" от Втората световна война е бил открит на дъното на Черно море, информира "Интерфакс".

Според източник, запознат с хода на операцията, спасителите са се натъкнали на находката още в края на декември миналата година. "На повърхността беше изваден един от двигателите на двумоторния бомбардировач", твърди първоизточникът на агенцията.

Според данните, намерената машина е от 63-и авиационен полк. Тя е паднала в морето през ноември 1942-а година при инцидент след излитането си от летище "Адлер". Самолетът е бил предоставен на съветските сили по време на войната по програмата „Заем-наем“.

Според „Заем-наем“, Съединените американски щати предоставят боеприпаси, техника, храни, стратегически суровини и др. на съюзниците си по време на Втората световна война.

Руският самолет катастрофира на 25-ти декември в Черно море. Той пътува от Москва до Сирия. Катастрофата стана малко след презареждане в град Адлер. Загинаха всички 92-ма пътници на борда.

Сред тях бяха и музикантите от хора „Александров“. В момента се правят опити за установяване на евентуални грешки на екипажа. Точната причина за катастрофата не е ясна.

Източник: http://fakti.bg

Коментари в сайта

Последни новини