3 °C

Бурен дебат на общественото обсъждане на бюджета,говориха гражданите,политиците мълчаха

Изображение 1 от 5

  Бурен дебат се разгоря на общественото обсъждане на бюджета на общината снощи в залата на Бизнесинкубатора.Обсъждането мина при безпрецедентен интерес на кърджалийската общественост.То бе предавано на живо и във Фейсбук.Десетки граждани бяха дошли да изразят своето мнение.Тук бяха политици от целия спектър-от ветераните Петър Бояджиев и Милан Миланов до активисти на ДОСТ.Присъстваха съветници от всички групи,но те оставиха думата на гражданите.

  Обсъждането се проведе в присъствието на председателя на общинския съвет Раиф Мустафа и омбудсмана Расим Муса.

     49 480 000 лева ще бъде рамката на бюджета за тази година.Той е с 5% по-голям от миналогодишният.Средствата за държавни дейности са 28 804 000,а за местни 20 686 000.Инвестиционната програма възлиза на 7 619 000 лева.В проектобюджета са включени предложения на гражданите направени по писмен път като бетониране на ул.”Северна”,ремонт и подмяна на дограма на СУ”Вл.Димитров-Майстора”,осветление на ул.”П.К.Яворов” и др.Рамката на бюджета бе представена от главния финансист на общината Валентин Иванов.

  Граждани сред които Каня Тодорова,Ангел Бакалов,Иван Ванчев,Тодор Рудев и други поставиха наболели въпроси.

  Каня Тодорова поиска информация защо и как расте общинският дълг,къде отиват средствата за ремонт на пътя за „Теклас”,каква е съдбата на закрития плувен басейн.Ангел Бакалов подчерта,че по време на управлението си Хасан Азис е направил много хубави неща.Но има и още какво да се направи.Той поиска улично осветление.Постави и въпроса за Синята зона.Настоя за отварянето на бул.”България” и бул.”Сан Стефано”.Тодор Рудев поиска регулиране на трафика в града по образец на мегаполисите.

  Кметът Хасан Азис и Валентин Иванов отговориха изчерпателно на въпросите.Те обобщиха,че гражданите искат все повече разходи на общински средства,а не питат за приходите.Този бюджет ще бъде дисциплиниращ.Въпреки това 28% от средствата ще отидат за инвестиции.11 на сто ще се отделят за погасяване на стари задължения,каза градоначалникът.

    Хасан Азис подчерта,че проблемите с осветлението,отварянето на улиците и Синята зона са приоритетни за него.Той носи лична отговорност пред кърджалийци за изпълнението им.Той покани Ангел Бакалов и Тодор Рудев в сряда на среща за да се създаде инициативен комитет,който да търси обществената подкрепа за решаването на най-наболелите проблеми на общината.Искаме да си партнираме с обществеността на Кърджали,категоричен бе градоначалникът.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ба
   БАЙ ХУЙ
   3 0
   15:02, 20 яну 2017
   "Искаме да си партнираме с обществеността на Кърджали,категоричен бе градоначалникът." А до сега за 14 години кметуване с кого си партнираше, г-н кмета? С махалата ли? С "Караман", Саварнона", "Ардастрой" или с механа "Тони"? Със сарайте или с психиатрията? А може би с децата от детската градина? Няма такова безочие.

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  16 яну 2021
  Последни новини