Хампарцумян: Политиците обичат да се снимат пред снегорини

Политиците много обичат да се снимат пред снегорини. Като заместим разумът с пиар, получаваме краткосрочна възвращаемост, но дългосрочно затъваме . Това каза банкерът Левон Хампарцумян по НТ.

Пиарът  замества действието. Съчетан с арогантност, виждаме какво  става- хората гладуват  по парадокасален  начин. Би трябвало  да се фокусираме към дългосрочни цели-40 на сто от хората са неграмотни. Това е драма за 20 годишен проект. Да накараме  културно - изостанали и битово изостанали хора да пращат децата да отидат на училище. Това са неща, които са над партийни.  Тези разговори  трябва да са професионални, не политически .  Тези, които са икономически активни ще живеят по-добре, тези които викат: дай, дай, ще живеят зле.

 Предприемчивите хора работят, имат си професия. Не се притесняват от сметките на тока. Има една нарастваща средна класа и хора, икономически активни. Има и такива с изостанал бит и съзнание, които са готови да гласуват за зелени гащи и червени шапки. Те чакат да вземат нещо, което друг е произвел. Хора, които не могат да направят  разлика между суверен  и хипотенуза, искате ли да гласуват за вашето бъдеще?!  Има усвоители  на европейски пари, които са публични. Те не създават ново богатство. Това с евпропарите  не е устойчиво дългосрочно. Трябва да се влага в нещо, което ще създаде ново богатство. Най-глупавото  е да правиш едно и също нещо и да чакаш различен резултат.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    By
    bydlo
    2 0
    11:37, 8 яну 2017
    “Да не заемаш на брата си с лихва, било пари с лихва, храна с лихва или каквото и да е друго нещо, което се заема с лихва.” Библия, Второзаконие 23-19.

    “Аллах лишава лихвата от благодат, а надбавя за милостинята.” Коран, Сурат Ал-Бакара 275.
Последни новини