С орехи за берекет и с паричка за късмет посрещнаха първите клиенти в НАП Кърджали

Изображение 1 от 4

    С новогодишни късмети и с питка посрещнаха служителите на офиса на НАП в Кърджали своите първи клиенти. Пожелания за здраве, благоденствие, лични успехи, мирна и успешна нова година, отправи  директорът на офиса г-жа Елван Гюркаш. Така беше даден старта на новата данъчна  Кампания 2017 в офиса на приходната администрация тук.

    От днес физическите лица трябва да декларират доходите си от извънтрудови правоотношения, които са получили през 2016 годината, а така също и да заплатят дължимия данък. Новите годишни данъчни декларации за физическите лица и за корпоративните клиенти са публикувани на сайта на НАП, както и са налични в офиса на приходната администрация в Кърджали.

    От офиса на приходната администрация тук напомнят, че формулярите могат да се подават и по електронен път от физическите лица.  За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП по постоянен адрес или квалифициран електронен подпис.

    Крайният срок за подаването на декларациите от физическите лица е 2 май 2017 г. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

    Срокът за фирмените декларации  е 31 март, като ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но отново сумата не може да надхвърля 1000 лева. Тази отстъпка обаче може да се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията, а именно до края на март, обясняват от НАП.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини