Анита Мейзер бе осъдена на 3 години затвор

Варненският окръжен съд осъди Анита Мейзер на 3 г. затвор, след като тя се призна за виновна и поиска съкратен процес. Тя трябва да плати и 150 000 лв. кръвнина

52-годишната бивша „Мисис България” е обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. 

Окръжните магистрати дадоха ход на делото, въпреки че адвокатът на роднините на Николай Димов поиска отлагане поради отсъствието на майката на културиста, която трябвало да свидетелства, предаде варненският сайт "Петел". Семейството на починалия също така поиска Анита Мейзер да бъде обвинена в умишлено убийство и да им изплати 300 000 лева кръвнина.

"По време на разследването на смъртта на Николай са извършени съществени пропуски", заяви в началото на съдебното заседание адвокат Томов. 
Той разкри, че при огледа на трупа е установено, че е имало удари по носа, разкъсана хрущялна тъкан, травматични увреждания по тялото и хематоми.
"За мен това не е убийство по непредпазливост", заяви защитникът. 

По думите му, часове след смъртта на съпруга си, обвиняемата е носила 1200 долара и задграничен паспорт в себе си, което категорично показвало, че тя е мислела да замине за САЩ, за да избегне съдебна отговорност, към която бе приведена впоследствие. 

52-годишната Мейзер има българско и американско гражданство. 

Подсъдимата се призна за виновна и по двете обвинения и поиска съкратен процес. По закон при разглеждането на дело по съкратеното съдебно следствие, присъдата на обвиняемия се намалява с една трета.

Съжалявам за случилото се, от 4 месеца аз стоя затворена и се чудя как може да ми се случи това – да съм на дело за убийството на човека, когото най-много обичам. Той имаше и някои странни изисквания към мен, които аз като негова съпруга трябваше да удовлетворявам. Много съжалявам, че във въпросната нощ не се обадих на майка му и сестра му, които може би щяха да го вразумят и да го спрат да прави тези неща“, заяви Анита Мейзер пред съда.

Прокуратурата поиска наказания около средния размер по двете обвинения, при които горната граница за причиняване на смърт по непредпазливост е 5 години затвор, а за предлагане на подкуп на длъжностно лице - до 10 години затвор, съобщи Дарик радио. От държавното обвинение заявиха, че оставят на съда преценката дали наказанията да бъдат условни или ефективни.

Окръжните магистрати във Варна постановиха наказание от 4,5 години "лишаване от свобода", от което бе приспадната една трета. Така Мейзер ще лежи 3 години при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Тя трябва да плати и 150 000 лева кръвнина на близките на съпруга си. 

Присъдата обаче ще бъде протестирана и обжалвана и от двете страни.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини