Политици и общественици се простиха с Гиньо Ганев

Близки, приятели, политици и общественици се простиха с народния представител в осем парламента и първия български омбудсман Гиньо Ганев.

Поклонението пред тленните му останки беше в сградата на Народното събрание на площад "Ал. Батенберг", съобщи Би Ти Ви. 
"Човека парламент", както наричаха Ганев, почина в неделя на 88-годишна възраст. 

Повечето от присъстващите на поклонението го определиха като умерен, подготвен и стилен български политик и общественик.

За последно сбогом с Гиньо Ганев дойдоха дългогодишните парламентаристи Юнал Лютфи и Андрей Пантев, почти цялата група на БСП в НС, бившият служебен премиер Георги Близнашки, доскорошният председател на БАН Стефан Воденичаров, настоящият омбудсман Мая Манолова, Румен Петков и Ивайло Калфин от АБВ.

Дясното бе представено от Борислав Великов от РБ, който е бивш председател на НС, както и от зам.-председателя на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

Съболезнования към близките от името на НС изказа зам.-председателят на парламента Янаки Стоилов от БСП, пише "Монитор".

"Гиньо Ганев превърна в свое кредо толерантността, диалога и националното съгласие. Той показа, че парламентаризмът не е лъжица за всяка уста, а изисква висока отговорност”, каза Стоилов.

"Гиньо Ганев показа, че политиката е съвместима с морала. Той рядко се смееше, а дори и усмихваше, но когато го правеше, очите му грееха", припомни Андрей Пантев.

"Много уважаван юрист, парламентарист, много широко скроен човек и прекрасен приятел", спомни си за Ганев и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини