Британци с имоти в Банско не плащат данъци... с години

Граждани на Великобритания, които притежават собственост в Банско, с години не са плащали данъците си.

Продължават и случаите на нерегламентирано предлагане от тяхна страна на леглова база за туристите.

Това стана ясно на традиционната среща на местната  власт с представители на британското консулство, съобщи БНР.

Не са малко случаите, в които британските граждани не са плащали данъците за имотите си повече от 7-8 години. Така с лихвите се натрупват трицифрени суми, каза кметът на общината Георги Икономов.

Да се издирват актуалните адреси на собствениците чрез официален сайт във Великобритания – това е било едно от предложенията на вицеконсула на британското посолство Теодора Манева.

Все по-често англичани наемат къщи за настаняване на свои съграждани или използват за това собствената си база, без да регламентират дейността като туристическа услуга, което вреди на имиджа на държавата, сподели агентът на британското консулство в Банско Джеймс Хюс.

Следващата седмица започват масови проверки съвместно с общината, НАП и полиция за извеждането на тази дейност от сивия сектор и нейното легализиране, каза кметът на Банско.

Изключително засилени са полицейските мерки за сигурност. За първи път по време на зимния сезон ще бъдат командировани два пъти повече служители на МВР. 24 от тях са от жандармерията, която ще работи денонощно на трите н-изходни зони на планинския курорт. Ще се проверяват хора и автомобили.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини