16 °C

Общинските съветници на Кърджали декларираха състоянието си, малцина са богаташите

Общинските съветници в Кърджали декларираха имоти и пари пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконнно придобитото имущество.Декларациите са депозирани в началото на тази година.Малцина са богаташите. Повечето са средна ръка хора. Като цяло обаче липсват бедняци. Това обяснява донякъде и лъскавите возила пред Бизнесинкубатора по време на сесия на местния парламент.

  Председателят на Общинският съвет Юсеин Ахмед е декларирал апартамент семейна собственост от 147 кв.м. Той е придобит през 2018 г. и е неговото дялово участие възлиза на 48 718 лева. Юсеин Ахмед също така е обявил пред КПКОНПИ  два автомобила: СЕАТ за 500 лв. и „Мерцедес” в наследство. Банковият му влог е  от  26 250 лв. Влог има и съпругата му Хатидже. Юсеин Ахмед има ипотечен кредит към банка Алианц на стойност 47 585 лв.

  Зам.-председателят на местния парламент Лятиф Расим е декларирал апартамент ,семейна собственост в Кърджали от 95 кв.м.като неговия дял е за 25 000 лв. Притежава и половината от къща в с.Мост от 120 кв.м. Съпругата му също има къща. Има и три ниви в селата Звиница и Мост. Лятиф Расим е декларирал, че е собственик на ½ от товарен автомобил „Мерцедес” на стойност 500 лв., както и съсобственост на мотопед „Симос”,оценен на 100 лв.

  Сред имотните общински съветници от ДПС е Ахмед Хасан. Той е декларирал апартамент в Кърджали с площ от 79 кв.м.,придобит за 9800 лв. Има заедно със съпругата си къща в с.Върбен, Кирковско с площ от 140 кв.м. Придобита е през 2016 г. Съвместно със съпругата си притежава два офиса в Хасково от 39 кв.м.,оценени по 14 000 лв. От 2005 г. до 2013 г.семейството му е придобило 12 парцела. Съвместна собственост са автомобили „Мерцедес” и „Миникупър”. Мерцедесът е на стойност 20 363 лв. Съветникът притежава налични парични средства от 50 000 лв. Влогът му възлиза на 156 000 лв.плюс още един за 2000 лв. До избирането за съветник е имал дялово участие в четири фирми.

  Общинският съветник от ДПС и председател на ОбС на МДПС в Кърджали   Ахмед Моллахасан е декларирал апартамент в Кърджали с квадратура от 90,32 кв.м.за 42 000 лв. През 2016 г.е придобил складови помещения в с.Мост с площ 148 кв.м.за 15 000 лв. Притежава  БМВ за 30 000 лв., закупено миналата година. Наличните му парични средства са 10 247,18 евро. Има ипотечен кредит за 15 700 лв. До избирането му за общински съветник е имал дялово участие в 5 фирми,възлизащо от 34 до 100%.

  Областният лидер на МДПС Байрам Байрам е декларирал пред КНПКДПИ, че притежава два апартамента в Кърджали. И двата са придобити през 2018 г. Първият е с площ от 94 кв.м., а вторият от 114 кв.м. Има недвижим имот със съпругата си в с.Върхари, Момчилградско от 32 кв.м. Съпругата му притежава „Опел” за 1700 лв. Той има налични пари -3000 британски паунда. Изплаща два ипотечни кредита.Единият от 27 000 евро, а другия от 23 000 евро. Има още два малки кредита. Няма участие във фирми.

    Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев е декларирал парцел в Пловдив за 14 400 лв. Обявил е къща с двор на съпругата си в Кърджали. Тя е с разгъната застроена площ от 155 кв.м. Има наследствена къща с двор в с.Орлово,Хасковско. Тя е от 70 кв.м. Кара Нисан за 4 900 лв.

Притежава банкови влогове. Единият е за 57 402 евро, а другият за 10 778 евро.

  Най-заможна сред герберите е  Йорданка Гочева. Тя е декларирала  апартаменти в Кърджали от 64 и 75 кв.м. Те са на стойност съответно 37 000 лв.и 29 900 лв. Притежава и апартамент в Пловдив от 59 кв.м. ,оценен на 79 000 лв. Има и къща в Димитровград от  98 кв.м. Със съпруга си притежава нива в Брош. Съпругът и е собственик на БМВ за 4000 лв. Има и Форд Фиеста за 500 лв. Наличните й пари са 20 828 лв. Кредит е деклариран за 1752 лв. Вложенията в инвестиционни фондове са на стойност 15 902 лв.

  Председателят на групата съветници на Коалиция „БСП за България” Милко Багдасаров притежава в съсобственост апартамент в Пловдив от 100 кв.м. и апартамент в Кърджали от 80 кв.м. Семейна собственост е нива в пловдивското село Марково от 7 дка. Има два кредита-ипотечен за 105 000 лв. и потребителски за 35 000 лв. Председател е на ЮЛНЦ: ВК”Арда” и БК”Орфей”.

  Съсъбственик в най-много имоти е Мариана Ликова от БСП. Тя е декларирала семейна собственост от  апартамент в Кърджали от 79 кв.м., офис от 190 кв.м., магазин от 69 кв.м.; магазин от 150 кв.м.; апартамент от 76 кв.м.; складово помещение от 100 кв.м.; магазин от 159 кв.м. и офис в Несебър от 30 кв.м. Има банков влог от 93 113 лв. Към датата на избиране за общински съветник участва ТД” Брейдинг” и НПО „Тракийско сърце”.

  Станалият известен с благотворителните си инициативи червен съветник Даниел Делчев е декларирал съсобственост на апартамент в Кърджали. Той е собственик и на жилище от 77 кв.м. Има земеделски земи в с.Скобелево ,Димитровградско, които също са съсобственост. Има кредитни карти. Към датата на избирането му за общински съветник държи 50% от дяловете в „Българска финансова група”.

  Съветникът от „Демократична България” Радослав Милев е декларирал къща с двор в с.Скърбино на стойност 1736 лв. Той притежава къща в Снежинка в съсобственост, както и втора къща в същото село, също в съсобествено. Има четири ниви в землищата на двете села. Декларирал е „Волво”за 1000 лв. и БМВ за 29500 лв. Кара и мотопед „Пиаджо” за 100 лв. Към момента на избирането му за общински съветник има участие в пет дружества с ограничена отговорност.

  Единствено съветникът от ДОСТ Мехмед Ходжа е декларирал имоти в чужбина. Той притежава със съпругата си два апартамента в Одрин. Единият е от 60,а другия от 50 кв.м. Кара „Мерцедес” за 3000 лв., който е съсобственост със съпругата му.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  An
  anonim
  1 0
  15:55, 9 мар 2020
  бабини деветини, толкова евтини апартаменти.. ...

Още новини

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини