23 °C

Общинските съветници на Кърджали декларираха състоянието си, малцина са богаташите

Общинските съветници в Кърджали декларираха имоти и пари пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконнно придобитото имущество.Декларациите са депозирани в началото на тази година.Малцина са богаташите. Повечето са средна ръка хора. Като цяло обаче липсват бедняци. Това обяснява донякъде и лъскавите возила пред Бизнесинкубатора по време на сесия на местния парламент.

  Председателят на Общинският съвет Юсеин Ахмед е декларирал апартамент семейна собственост от 147 кв.м. Той е придобит през 2018 г. и е неговото дялово участие възлиза на 48 718 лева. Юсеин Ахмед също така е обявил пред КПКОНПИ  два автомобила: СЕАТ за 500 лв. и „Мерцедес” в наследство. Банковият му влог е  от  26 250 лв. Влог има и съпругата му Хатидже. Юсеин Ахмед има ипотечен кредит към банка Алианц на стойност 47 585 лв.

  Зам.-председателят на местния парламент Лятиф Расим е декларирал апартамент ,семейна собственост в Кърджали от 95 кв.м.като неговия дял е за 25 000 лв. Притежава и половината от къща в с.Мост от 120 кв.м. Съпругата му също има къща. Има и три ниви в селата Звиница и Мост. Лятиф Расим е декларирал, че е собственик на ½ от товарен автомобил „Мерцедес” на стойност 500 лв., както и съсобственост на мотопед „Симос”,оценен на 100 лв.

  Сред имотните общински съветници от ДПС е Ахмед Хасан. Той е декларирал апартамент в Кърджали с площ от 79 кв.м.,придобит за 9800 лв. Има заедно със съпругата си къща в с.Върбен, Кирковско с площ от 140 кв.м. Придобита е през 2016 г. Съвместно със съпругата си притежава два офиса в Хасково от 39 кв.м.,оценени по 14 000 лв. От 2005 г. до 2013 г.семейството му е придобило 12 парцела. Съвместна собственост са автомобили „Мерцедес” и „Миникупър”. Мерцедесът е на стойност 20 363 лв. Съветникът притежава налични парични средства от 50 000 лв. Влогът му възлиза на 156 000 лв.плюс още един за 2000 лв. До избирането за съветник е имал дялово участие в четири фирми.

  Общинският съветник от ДПС и председател на ОбС на МДПС в Кърджали   Ахмед Моллахасан е декларирал апартамент в Кърджали с квадратура от 90,32 кв.м.за 42 000 лв. През 2016 г.е придобил складови помещения в с.Мост с площ 148 кв.м.за 15 000 лв. Притежава  БМВ за 30 000 лв., закупено миналата година. Наличните му парични средства са 10 247,18 евро. Има ипотечен кредит за 15 700 лв. До избирането му за общински съветник е имал дялово участие в 5 фирми,възлизащо от 34 до 100%.

  Областният лидер на МДПС Байрам Байрам е декларирал пред КНПКДПИ, че притежава два апартамента в Кърджали. И двата са придобити през 2018 г. Първият е с площ от 94 кв.м., а вторият от 114 кв.м. Има недвижим имот със съпругата си в с.Върхари, Момчилградско от 32 кв.м. Съпругата му притежава „Опел” за 1700 лв. Той има налични пари -3000 британски паунда. Изплаща два ипотечни кредита.Единият от 27 000 евро, а другия от 23 000 евро. Има още два малки кредита. Няма участие във фирми.

    Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев е декларирал парцел в Пловдив за 14 400 лв. Обявил е къща с двор на съпругата си в Кърджали. Тя е с разгъната застроена площ от 155 кв.м. Има наследствена къща с двор в с.Орлово,Хасковско. Тя е от 70 кв.м. Кара Нисан за 4 900 лв.

Притежава банкови влогове. Единият е за 57 402 евро, а другият за 10 778 евро.

  Най-заможна сред герберите е  Йорданка Гочева. Тя е декларирала  апартаменти в Кърджали от 64 и 75 кв.м. Те са на стойност съответно 37 000 лв.и 29 900 лв. Притежава и апартамент в Пловдив от 59 кв.м. ,оценен на 79 000 лв. Има и къща в Димитровград от  98 кв.м. Със съпруга си притежава нива в Брош. Съпругът и е собственик на БМВ за 4000 лв. Има и Форд Фиеста за 500 лв. Наличните й пари са 20 828 лв. Кредит е деклариран за 1752 лв. Вложенията в инвестиционни фондове са на стойност 15 902 лв.

  Председателят на групата съветници на Коалиция „БСП за България” Милко Багдасаров притежава в съсобственост апартамент в Пловдив от 100 кв.м. и апартамент в Кърджали от 80 кв.м. Семейна собственост е нива в пловдивското село Марково от 7 дка. Има два кредита-ипотечен за 105 000 лв. и потребителски за 35 000 лв. Председател е на ЮЛНЦ: ВК”Арда” и БК”Орфей”.

  Съсъбственик в най-много имоти е Мариана Ликова от БСП. Тя е декларирала семейна собственост от  апартамент в Кърджали от 79 кв.м., офис от 190 кв.м., магазин от 69 кв.м.; магазин от 150 кв.м.; апартамент от 76 кв.м.; складово помещение от 100 кв.м.; магазин от 159 кв.м. и офис в Несебър от 30 кв.м. Има банков влог от 93 113 лв. Към датата на избиране за общински съветник участва ТД” Брейдинг” и НПО „Тракийско сърце”.

  Станалият известен с благотворителните си инициативи червен съветник Даниел Делчев е декларирал съсобственост на апартамент в Кърджали. Той е собственик и на жилище от 77 кв.м. Има земеделски земи в с.Скобелево ,Димитровградско, които също са съсобственост. Има кредитни карти. Към датата на избирането му за общински съветник държи 50% от дяловете в „Българска финансова група”.

  Съветникът от „Демократична България” Радослав Милев е декларирал къща с двор в с.Скърбино на стойност 1736 лв. Той притежава къща в Снежинка в съсобственост, както и втора къща в същото село, също в съсобествено. Има четири ниви в землищата на двете села. Декларирал е „Волво”за 1000 лв. и БМВ за 29500 лв. Кара и мотопед „Пиаджо” за 100 лв. Към момента на избирането му за общински съветник има участие в пет дружества с ограничена отговорност.

  Единствено съветникът от ДОСТ Мехмед Ходжа е декларирал имоти в чужбина. Той притежава със съпругата си два апартамента в Одрин. Единият е от 60,а другия от 50 кв.м. Кара „Мерцедес” за 3000 лв., който е съсобственост със съпругата му.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  An
  anonim
  1 0
  15:55, 9 мар 2020
  бабини деветини, толкова евтини апартаменти.. ...

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
08 юли 2020
Последни новини