Грейна коледната елха в Кърджали

Изображение 1 от 4

    След празничен концерт, в който участваха деца от всички кърджалийски училища, детски градини, читалища и школи, тази вечер грейна коледната елха на Кърджали.

    Стотици кърджалийци изпълниха залата в Дома на културата, за да станат свидетели на вълнуващ, пъстър празничен концерт, в който пяха и танцуваха децата на Кърждали. В празничната програма се представиха мажоретките от ОДК с ръководител Нина Тодорова. Балет танцуваха балерините от Школата по класически балет при НЧ „Обединение 1913“ с ръководител Мирослава Зафирова и танцьорите от Арт-балет, чийто хореограф е Огнян Камишев. С танци и песни се представиха малчуганите от ОУ „Св. Климент Охредски“. вокална група при СУ „П.Р.Славейков“ с ръководител Мария Загорова, СУ“Йордан Йовков“ с ръководител госпожа Иванова, ОУ“П.К. Яворов“, Клуб „Родопа пее“ с ръководител Надя Сивкова от Комплекс „Ученически общежития – Родопи“. Децата от ДГ „Вяра, надежда и любов“ танцуваха танца „Снежинки“. Коледен рок играха малките танцьори от ДГ „Максим Горки“. Децата от ДГ“Чайка“ пяха, а с танца „Коледно настроение“ се представиха малчуганите от ДГ „Райна Княгиня“. С красив валс децата от ДГ“Здравец“ очароваха публиката. На сцената бяха и малчуганите от ДГ „Орфей“. Фолклорна вокална група „Сладкопойниче“ при ОУ „Васил Левски“ и Читалище „Родопски фар“ изпълниха песента „Мама на Радка думаше“, На финала малки коледари от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ представиха обичая Коледуване.

    Освен много песни и танци, в тържеството имаше и специални гости, които развеселиха присъстващите деца. Това бяха Дядо Коледа, Снежанка, работните джуджета и злосторниците Котана и Лисана, които скриха чувала с писмата на децата, написани до добрия старец. Разбира се в хода на тържеството, злодеянието им бе разкрито и те трябваше да се извинят на всички, както и да обещаят да са добри.

    Празникът продължи навън пред входа на Дома на културата. Там след изпълнението на Вокална група към ОДК „До, ре, ми“ с ръководител Милослава Славова, кметът инж. Хасан Азис отправи благопожелания за здраве и благополучие на всички кърджалийски деца.

    „Дядо Коледа идва първо в Кърджали и тогава отива по другите адреси в България, защото тук са най-хубавите, най-красивите, най-умните и най-успешните деца в цялата страна.  Искам да ви поздравя и да ви пожелая да сте живи и здрави и до следващата година да слушате много, за да може Дядо Коледа пак първо да дойде в Кърждали“. С тези думи градоначалникът се обърна към децата.

    След обратно броене и „вълшебните“ думи „Мир, надежда, светлина“, които извикаха дружно всички присъстващи, грейнаха светлините на коледната елха – „дървото на надеждата“, за да донесе празнично настроение в тези последни дни от отиващата си 2016-а година.

    Божидара АНГЕЛОВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини