Коледната елха в Кърджали засия, запалиха светлините Дядо Коледа и кметът Хасан Азис

    Коледната елха в Кърджали засия,запалиха светлените Дядо Коледа и кметът Хасан Азис.Асистираше им Снежанка.По традиция и тази година коледното дърво бе пред Дома на културата.Днес много елфи съпровождаха коледнте светлини.Те пяха коледни песни. Пригласяха им Дядо Коледа и кметът Хасан Азис.Елхата светна точно в 18,10.Според градоначалникът старецът от Лапландия идва първо в Кърджали, за да донесе изненади на послушните деца. Кметът пожела на кърджелийчетата и техните родители много здраве,радост и успехи. Когато сме заедно хубавите неща се случват. Затова Дядо Коледа ще донесе за малките много подаръци. Първи ще получат тези които слушат и учат,подчерта градоначалникът.

    Запалването на коледните светлини бе предшествано от вълнуваш концерт, в който с изпълнения се включиха училища и детски градини. Сред първите бяха учениците от СОУ“П.Р.Славейков“, които покориха публиката с певческите си умения. Танцуваха деца от детските градини „Райна Княгиня“ и „Здравец“ и др. Двойник на Дядо Коледа се опита да подмами децата, но бе бързо разконспириран.

    Във фоайето на Дома на културата деца от детските градини бяха организирали изложба на коледни сувенири и картички. Имаше и рисунки на келедна тематика. Кметът Хасан Азис я разгледа. Той получи коледен подарък от името на детските градини в общината.

    Градоначалникът се отблагадари като почерпи с лакомства.

    Стотиците деца и родители, които присъстваха на запалването на коледното дърво пред Дома на културата се хванаха на хоро. Поведоха го Дядо Коледа и кмета Хасан Азис.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини