11 °C

Не, НАСА не променя зодиите и не добавя 13-та

  Новата серия от публикации относно промяната на зодиакалните знаци заля интернет някъде в края на септември 2016 и изглежда следва нова вълна. Това е толкова вълнуващо - с НАСА и зодиите в едно заглавие...

  В предишната вълна през 2016 година (да, не е за първи път), имаше даже позоваване на NASA. Появиха се заглавия като "Цял живот следваш грешен хороскоп", "НАСА промени зодиите", "НАСА добави 13-та зодия", и това във fox59 и iTechPost, примерно, но и в безброй още публикации.

  Познатите ни 12 зодиакални съзвездия са признати по един или друг начин в цял свят, въпреки че повечето страни (и Международния астрономически съюз) са приели модифицирана версия на това, което идва от древните вавилонци и гърците.

  Има доста повече от 12 съзвездия, през които Слънцето може да премине. Някои от тях са по-малки или с по-бледи звезди, така че те са били игнорирани. Най-голямото е Змиеносец - огромно съзвездие, в което реално Слънцето прекарва повече време, отколкото в Скорпион. Обаче Скорпион има по-ярки звезди и разпознаваема форма..

  Затова НАСА не е добавяла Змиеносец, нито е променила зодиака. Змиеносец си е там през цялото време, открай време, но е бил игнориран от астролозите. Те са тези, които се занимават с астрология, за разлика от НАСА, която се занимава с астрономия и свързаните с нея науки.

  Нещата със зодиакалните съзвездия са даже по-зле, обръща внимание в статията си за New Scientist Фил Плейт

  Зодиакалните съзвездия наистина не са 13. По някои сметки броят им достига 21.

  Отгоре на всичко Земята се върти доста сложно като пумпал, и заради това много бавно след векове са се променили датите, когато Слънцето е в дадено съзвездие. Ако сте били родени в края на март в древна Гърция, щяхте да сте Овен, но в наше време ще сте Риби.

  Но защо това изведнъж се появи в новините?

  По ирония причината може да е материал в сайта на НАСА за деца SpacePlace. Там има прости обяснения, написани на ниво за деца, разбераемо, забавно и точно. Материалът за съзвездията и календара, който си стои от доста време, бил обновен през януари 2016 г., с което, може да приеме, че е привлекъл внимание. В статията се обяснява как са определени зодиакалните съзвездия и как с течение на времето те са се променяли. Очевидно някой не го е прочел много внимателно или не го е разбрал, след което е написал, че НАСА е променила зодиака. Уау.

  Но това дори не се случва за първи път. Почти съща история е циркулирала през 2011 година. И сега, през 2020.

  В някакъв смисъл астрологията е вярна, отбелязва авторът. Има една група хора, на чийто живот звездите и планетите оказват съществено влияние - астрономите. Именно този тип връзка на хората и звездите си струва да се разпространи колкото може повече.

  Няма причина да не ви припомняме неговите думи всеки път, когато някой поднови опитите да въвлече НАСА в някаква промяна на зодиите.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
  06 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
  06 дек 2020
  Последни новини