Осъден за опит за убийство избяга преди да влезе в затвора

33-годишен варненец, осъден за опит за убийство, е изчезнал преди да влезе в затвора.

Петър Тодоров Петков трябва да излежи 6-годишна присъда, съобщи Дарик радио. 

Престъплението, за което младият мъж получава ефективно наказание, е извършено на 16 юни 2011 година. В заведение в морската столица той прави забележка на клиент, който флиртува със сервитьорката. 

В отговор е посъветван да се успокои. Петков обаче вади нож и намушква клиента в близост до сърцето, след което успява да избяга. 

По-късно е задържан от полицията. Варненският окръжен съд осъжда Петков на 8 години затвор, а на втора инстанция наказанието е потвърдено. Обвинямият се е явявал на съдебните заседания, уточняват от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

В края на април 2015 г. Върховният касационен съд намали присъдата на 6 години затвор и уважава гражданския иск на пострадалия мъж в размер на 50 000 лева. 

Петков обаче изчезва и оттогава следите му се губят. За да изтърпи наказанието си, той е обявен за международно издирване.

Това е поредният осъден, който успява да избяга преди да влезе в затвора. Първи бяха дупнишките бизнесмени Братя Галеви, изчезна и осъденият за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров, оказа се, че и двама от виновните за убийството на студента Стоян Балтов - Вили Георгиев и Светлозар Стоилов, също са в неизвестност. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини