Хипертонична криза вкара Николай Ненчев във ВМА

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е бил приет по спешност във Военномедицинска академия заради хипертонична криза.

Министърът е бил лекуван от високо кръвно две денонощия, а днес сутринта е бил изписан, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от "24 часа".

Днес в 11 часа той заедно с президента Росен Плевнелиев, здравният министър Петър Москов и шефа на ВМА ген. Николай Петров водиха честванията за 125-годишнината на академията. След тях министър Ненчев е отишъл в министерството и не е оставал в болницата. 

Междувременно военни прокурори извършват проверки в Министерството на отбраната във връзка с разследванията срещу Ненчев. 

Преди седмица говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова обяви, че военният министър е натиснал свой подчинен да извърши престъпление по служба, като сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма. 

Николай Ненчев е обвинен и за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    O
    o
    5 0
    16:42, 1 дек 2016
    Ще ми се да вярвам че от този храст ще изскочи заек но----ката гледам как седналия от дясно на Исус Христос Банкянски светия пак се гласи да свири ПЪРВА ЦИГУЛКА и оркестрантите му катадневно настройват инструментите си мисля че военния земеделеци авиатор ще отърве кожата Аи тоя БУНАКА му с БУНАК показа ЗАВИДНИ УМЕНИЯ да управлява МиГ 29 като че ли е роден в самолет

Още новини

Последни новини