"Надежда срещу СПИН" дават славейковци

Изображение 1 от 2

    За поредна година учениците от СУ "П. Р. Славейков" отбелязват подобаващо 1 декември - Световен ден за борба със СПИН. 

    В навечерието на важната дата момичетата и момчетата от клуб "Здрави и щастливи"  по проект "Твоят час" с ръководител Антоанета Йорданова организираха и проведоха мероприятия във връзка с анти-СПИН кампанията. Още преди седмица изготвиха табла с информация за ХИВ и СПИН и полово предаваните болести.

    С ентусиазъм от страна на учениците и при голям интерес протече срещата-дискусия с госпожа Ренета Велкова - старши експерт в РЗИ - Кърджали. Присъстващите изгледаха филма "Ти гониш", обсъждаха, потърсиха интересна информация в глобалната мрежа по зададен казус от г-жа Велкова. Гост на срещата бе директорът на РЗИ г-н Виктор Кирчев. 

    Още в ранното утро на 1 декември училището бе окичено с червени панделки - международния символ на солидарност към хората, живеещи с вируса на СПИН от 1991 г. Членовете на клуб "Здрави и щастливи" раздадоха на учениците от двете смени специални брошури-тетрадки "ХИВ-СПИН", листовки с информация "Не умирай от незнание", закичиха учениците и учителите с червени панделки, а за най-големите имаше и презервативи, получени от РЗИ.

    На мониторите в коридорите на училището през целия ден вървеше информация за смъртоносната болест - хронология на възникването и разпространението, както и превенцията.  

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини