Студена Новогодишна нощ, сняг на 2 януари

През новогодишната нощ над страната времето ще бъде ясно, почти тихо и студено. В полунощ температурите в цялата страната ще бъдат отрицателни, а минималните сутринта от минус 8° до минус 3°, на отделни места до минус 10° - минус 12°; в района на София около минус 8°. Утре преди обяд над страната ще преобладава слънчево време, но на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла. Постепенно през деня от запад ще започне заоблачаване, което до вечерта ще обхване и източните райони. Отначало облачността ще бъде средна и висока, но след пладне над западните райони тя ще се снижава и вплътява. До полунощ срещу 2-ри януари в западните райони ще завали сняг. В повечето райони ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°.
Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Постепенно през деня над масивите в западната част от страната облачността ще се снижава и вплътнява и до полунощ там ще завали сняг. Ще духа слаб до умерен, а по билата и върховете и временно силен вятър от запад-северозапад. Очаквана най-висока температура на височина 1200 метра около 2°, а на 2000 метра – около минус 3°.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, като около и след обяд от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде слабо

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини