Секс линейка кръстосва улиците на Копенхаген

Датските работнички, практикуващи най-старата професия в столицата Копенхаген, вече имат място, което спокойно могат да нарекат свое убежище, пише в. "Гардиън".

Майкъл Лодберг Олсен, който се самоопределя като социален предприемач, е собственик на линейка, преустроена в мобилно убежище за всяка труженичка, която е решила да практикува професията си по-безопасно.

Жените, работещи на улицата са изложени на постоянен риск от насилие или експлоатация. Те нямат място, на което да упражняват професията си и често са принудени да я вършат на улицата, в обществени тоалетни или я автомобила на някой клиент.

Според Олсен, това е изключително опасно за тях. Той цитира данни от статистическия институт на Дания, според които 42% от проститутките на улицата са изправени пред заплахи от насилие, докато този риск е едва 3% за работещите в публични домове.

Макар Дания да легализира покупката и продажбата на секс през 1999 г., в страната все още е незаконно трети лица да получават облаги от това. Ето защо за датските проститутки е изключително трудно да наемат помещения, превоз или охрана, за да са в безопасност докато предлагат услугите си.

Тук се появява секс линейката на Олсен, която не нарушава закона, тъй като собственикът ѝ не иска нищо в замяна от проститутките, които използват превозното му средство като място, в което да практикуват професията си.

Но освен безопасно работно място, тази секс линейка е и място, където жените могат да се информират за своите права, да получат информация за опасностите, които ги дебнат, както и да разберат кок могат да се обадят в полицията, за да докладват за нередности, като трафик на хора, малтретиране или експлоатация.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини