Започна подмяната на уличните лампи в Кърджали,приоритет три булеварда и 15 улици

От днес започва приоритетно работа по подмяна на осветителните тела в най-неосветените части на града. Това съобщи инж. Ариф Фаик- младши експерт в отдел „Инвеститорски контрол и строителство” в общинска администрация Кърджали. 
В съответствие с поетият ангажимент от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, в отговор на питане от страна на общинският съветник Радослав Милев, е извършен обход на улиците в областния град и е изготвен работен график, който е предоставен на градоначалника.
Подмяната на осветителните тела ще бъде извършвана поетапно като в работният график от днес са включени три булеварда и 15 улици. До две седмици се очаква да приключи работата по обектите. Това са трите булеварда «Беломорски», «България» и «Христо Ботев», където липсващите лампи са общо 107. В работният график влизат и улиците «Републиканска», «Джордж Вашингтон» , «Екзарх Йосиф», «Отец Паисий», «Металург» и «Генерал Делов» в централна градска част. Ще се работи за възстановяване на уличното осветление и на улиците „Райко Жинзифов», «Ангел Кънчев» и «Райна княгиня» в кв. Възрожденци, както и по улици в квартали с липсващо осветление, а именно «Осми март» ,»Ален мак», «Мургаш», «Крайбрежна» и «Възрожденска».
Инж. Ариф допълни, че за първите 18 улици е изготвена и точна справка за броя на необходимите материали за възстановяване на уличното осветление. Те включват над 240 натриеви лампи, близо 90 дросела, кабели, клейми и други материали.

Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини