Паисиевци ловят“пияни шофьори“ със стоппалки и дрегер

Изображение 1 от 3

    С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. През 2016 г. денят се отбелязва на 20 ноември.

    С различни мероприятие се прави опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението; да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.

    Учениците от 4-те класове на СУ „Отец Паисий“ имаха днес възможността да се запознаят отблизо с работата на пътна полиция. Гостуваше ни старши инспектор Велко Аврамов! Той демонстрира как полицията наблюдава движението по пътищата, за какво служат стоп-палката и дрегерът.

    Въпреки огромният интерес само най-знаещите правилата за безопасно движение, успяха да седнат в полицейската кола и да включат сами полицейската сирена! Беше интересно и забавно да научим повече за безопасно движение!

    В училище ще се проведат още интересни инициативи по случай Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Учениците ще рисуват и изработват пътна карта на безопасни маршрути от дома до училище. Ще изготвят информационно табло, а по училищната телевизия ще се излъчи тематично филмче.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини