Залитащ лекар от Спешна помощ се оказа болен, а не пиян

bTV показа лекар от Спешна помощ, който се отзовал на сигнал в столичния кв. "Факултета" в неадекватно състояние.

Заради това, че лекарят едва се държал на краката си, бил изгонен от жената, подала сигнала. Чули суматохата, съседите също стават свидетели на случката. 

Даже не искаше и да излезе, трябваше насила да го изгоним човека, разказа една от съседките.

Пристига полиция и втори екип на Спешна помощ, който да прегледа болния. 

Залитащият доктор твърди, че не пие и обещава да си направи проба с дрегер – пред свидетели. Вместо проба с дрегер, на д-р Павлов е направена електрокардиограма, прегледали са го и е освободен от работа, обясни д-р Светла Богданова.

Завеждащият смяната в Спешна помощ д-р Красимир Манчев каза, че не му е правена проба с дрегер, защото не бил пил и защото било преценено, че не е нужно. По думите му медикът имал проблеми с координацията и движението.

"Проверяван е многократно с дрегер в началото да се види дали е употребил алкохол и никога не е установявана употребата на алкохол", каза пред телевизията д-р Манчев.

Спешна помощ смята, че лекарят имал невралгично заболяване, а неадекватното му състояние било причинено от лекарства. 

„Това са медикаменти, които действително седират човек. Седират - означава като тип опиянение, защото е правил двукратно някакви пристъпи. Той е отключил от половин година насам някакво заболяване. Представи ми две епикризи. Двукратно е лежал в болница, не се е чувствал добре”, обясни д-р Светла Богданова. 

Д-р Павлов вече е депозирал оставката си. Дали ще бъде приета зависи от ръководството на Спешна помощ.

Местните хора от "Факултета" казват, че подобни случаи не са рядкост.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини