Изборният ден в Кърджалийско приключи,активността е едва 30,31%

Изборният ден в Кърджалийска област приключи.В 19,00 часа избирателната активност е 30,31%.Гласували са общо 79 081 гласоподаватели.В сравнение с първият тур на президентските избори при балотажа имаме спад от 1 пункт.В Кърджали са гласували най-голям брой избиратели- 32 133.Най-висока избирателна активност е отбелязана в община Черноочене-43,10%.

Стана ясно също,че жалбата на ГЕРБ срещу кмета на община Черноочене,Айдън Осман е оставена без последствия.В нея не е посочена конкретна секция,където са отправяни заплахи.Не може да се провери фактическата обстановка и според РИК жалбата не се потвърждава.

От Регионалния пресцентър на МВР съобщиха: При добър обществен ред премина изборният ден в областта.  Полицейски служител е оказал съдействие след писмено поискване на председател на секционна комисия за извеждане на гражданин в нетрезво състояние. През днешния ден в сектор „Български документи за самоличност” бяха издадени 11 удостоверения за гласуване. Служителите на МВР, които охраняват реда в изборния ден, продължават работата си до транспортирането на изборните книжа и предаването им в РИК.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини