Четири катастрофи, трима от водачите пияни

Четири са пътните произшествия вчера в областта, три от тях са вследствие на движение с несъобразена скорост. При три от катастрофите е констатирана и употреба на алкохол. В 22,45 часа в петък по пътя от хотел „Резиденция” към Кърджали лек автомобил „Хонда” управляван от П.Г./34/, на завой излязъл извън платното и се преобърнал по таван в канавка. Шофьорът е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол отчел 0,97 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставен е акт.

Около 13,30 часа вчера в Момчилград водачът на „Мерцедес” М.А./30/ загубил контрол над управлението и колата се ударила в метален стълб. Шофьорът бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Момчилград и освободен . Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт.

По пътя между Момчилград и Крумовград вчера в 15,20 часа „Фолксваген” с водач М.Г./33/ напуснал платното за движение и се преобърнал вследствие на несъобразена скорост. Тестът за алкохол на шофьора отчел 0,89 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставен е акт.

При завиване в обратна посока по пътя между селата Орлица и Чорбаджийско „Опел”, управляван от М.А./47/, не пропуснал „Сеат” с водач Х.Х./38/ и последвал удар. При проверката се установило, че шофьорът на лекия автомобил „Сеат” не притежава свидетелство за правоуправление, а тестът му за алкохол отчел 0,60 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставени са актове на двамата водачи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини