Изписват "Погледни" на пешеходните пътеки

Стартира кампанията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Кампанията, инициирана от ГД "Национална полиция" се провежда  в рамките на започналата в началото на месец ноември акция „Зима“.

От 11 до 20 ноември на територията на цялата страна пътните полицаи ще осъществяват засилен  контрол върху поведението на пешеходците на пътя. КАТ следи на зебрите. Изписват "Погледни" на пешеходните пътеки.

Полицейските органи ще следят и за толерантното отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо пешеходците.

Кампанията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ се провежда за втора поредна година в рамките на традиционната акция „Зима“. Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

Европейският ден на пешеходеца - 16 ноември, е обявен от пътна полиция за Ден без пешеходци - жертви на пътя. На 20 ноември /неделя/ по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Първият етап на акция "Зима" започна с велосипедистите, а в третият етап ще бъде върху шофьорите, изправността на колите им и готовността им за движение през зимата.

Именно през зимните месеци инцидентите с пешеходци рязко се увеличават.

Източник: fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини