Предлагат пешеходните пътеки на улиците включени в списъка за ремонти в Кърджали да бъдат повдигнати

Специалисти от Община Кърджали предлагат пешеходните пътеки на улиците които предстои да бъдат ремонтирани в Кърджали да бъдат повдигнати за да се гарантира безопасността на пешеходците.Тази година ще се реновират 17 улици,проектират се още 15.Предложението е депозирано при зам.-кметът Даниел Делчев.При него е постъпило и предложение за изграждане на два легнали полицая на бул.”България” за да се сложи край на вечерните гонки.Такива съществуваха в миналото,но бяха мобилни и лесно се разрушиха.

Междувременно Върховният административен съд забрани поставянето на „легнали полицаи” след жалби на граждани.

По жалби на физически лица магистратите са намерили нарушения при архивирането на документите, с които ce издава разрешение за поставянето на ограничителите на скорост.

Според пътния експерт от Велико Търново Илко Цветков трябва да се промени наредбата, за да могат да се поставят нови изкуствени неравности.

"Досега съществуващите няма да бъдат махани, но се спира поставянето на нови на места, където е необходимо да ги има. Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на автомобили, но това е най-сигурният начин за ограничаване на скоростта. След поставянето на ''легнали полицаи" драстично намалява възможността за пътни инциденти", посочи той пред NOVA.

По думите му съдът е забранил поставянето на нови неравности, защото казусът не е пуснат онлайн за обществено мнение.

"След промяна в наредбата вероятно те отново ще започнат да бъдат поставяни. Бих посъветвал кметовете да канят автоинструктори на обсъжданията на организацията на движението", предложи експертът.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини