Волейболистките на „Арда“ първенци в Казанлък

Волейболистките на „Арда“ във възраст „кадетки“ (до 17 г.) извоюваха първото място на регионално първенство в Казанлък на 5 и 6 ноември.
Мачовете бяха в две групи. „Арда“ бе в една група с отборите на Бургас, Сливен и Димитровград. В другата група се състезаваха Казанлък, Ямбол, Чирпан и Приморско. Нашите волейболистки надмогнаха над състезателите на Бургас и Сливен, като ги победиха с 3:0 гейма. Следоспорвана битка с отбора на Димитровград, момичетата на „Арда“ надвиха с 3:2 гейма и се класираха на първо място. Заедно с отбора на Казанлък, които станаха първенци в другата група, състезателките на „Арда“ ще зимуват като първенци в регион Странджа.

Много съм доволен от играта на нашите момичета. Те се справиха с всички предизвикателства и извоюваха заслужена победа. Трябва да се отбележи, че момичета на тази възраст за пръв път участват в такова първенство. Нека спомена също, че в отбора на тази възраст взеха участие и момичета от Кирково. каза треньорът им Елин Карабашев.

Напролет, класираните на първо и второ място в тези две групи ще мерят сили за първите две места, които ще им дадат правото да отидат на зонални първенства, а отборът на трето място отива на квалификация за зона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини