Юношите на Арда старша възраст играят на финали в София, вчера надвиха Виктория, днес играят срещу Марек

Волейболистите на Арда – юноши старша възраст до 20 години, стартираха своето участие в Държавните финали по волейбол на България, които се провеждат в залата на ВК „Славия“ в столицата. В борбата за републиканската титла участват общо 8 отбора, разделени в две групи по 4. Арда е в една група с Виктория Пловдив, Левски София и с Марек от Дупница.

В първия мач, игран вчера (28 май), нашите момчета спечелиха драматична победа с 3:2 гейма срещу Виктория. Днес играят срещу Марек. Според регламента, при победа, отборът ще се класира за полуфиналите, но както и да завърши мачът, нашият тим има още един шанс в последния кръг от груповата фаза срещу отбора на Левски. По тази причина очакванията  са нашите момчета да играят на полуфинал и евентуално на финал.

Треньори са Веселин Тонков и Иван Бекриев, а ръководител на волейболната група е старши треньорът Иван Халачев. В четвъртък (1 юни) се очаква да се излъчи републиканския шампион на България за старша възраст до 20 години.

Ето и регламента на турнира: след груповата фаза, първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на кръст. Победителите играят за титлата, победените за трето място. Третите в групите ще си оспорят петото място, а четвъртите ще влязат в директен двубой за седмото място в крайното класиране. Държавните финали по волейбол на България за девойки и юноши старша възраст

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини