Орешарски смаза опонентите си в Кърджалийско,ДПС-безапелационни/обновена/

Кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски и Данаил Папазов смаза опонентите си в Кърджалийско,печелейки 47,35 на сто от гласовете на избирателите.Двойката,издигната от инициативен комитет се ползва с подкрепата на ДПС.Данните са на Районната избирателна комисия от 91,38% от протоколите,проверени към 13,30 ч тази сутрин.

Втори по резултат е кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев,издигната от ПП ГЕРБ.За нея са гласували 21,77 на сто от избирателите.

Трети по резултат е тандемът Румен Радев-Илияна Йотова ,издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП.Той получава 10,76% подкрепа.

Четвърти са тандема Марешки-Петров  с 5,07 на сто.След тях се нареждат Красимир Каракачанов и Явор Нотев с 4,94 процента и Трайчо Трайков-Съби Събев с 1,63 %.

Очакваното премерване на силите между ДПС и ДОСТ е в полза на Доган.Подкрепеният от него кандидат получи традиционния от години резултат.Има известно отстъпление от парламентарните избори през 2014 г.,когато ДПС постигна рекордните 70,43% подкрепа.За сметка на това обаче има ръст в сравнение с миналия президенстски вот. 

Ръст има в подкрепата за ГЕРБ.Преди две години партията получи 14,10% от гласовете.За нея гласуваха 11 984 гласоподаватели.Трудно може да се допусне,че по-добрия резултат се дължи на подкрепа от ДОСТ.По скоро има преливане на гласове от привърженици на БСП,АБВ и т.нар.патриоти.

БСП също бележи ръст.Този път той е от четири пункта.На парламентарните избори през 2014 г. столетницата имаше 5,79 на сто подкрепа.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини