Петър Москов: Докато не минат изборите, ще има напрежение в коалицията

"Изборите са избори и те не би трябвало да засягат стратегическото развитие на държавата. Изборният процес внесе напрежение вътре в коалицията и управляващото мнозинство. Докато не минат изборите напрежение ще има доколкото и трите политически партии в мнозинството имат отделен кандидат." Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в интервю по Би Ти Ви сутринта в контекста на предстоящите президентски избори.

"Всеки един от кандидатите на управляващата коалиция може гордо, достойно и с ясни аргументи да стъпи на постиженията на правителството и на постиженията, които тези три партии подкрепят или са формирали. Защото това правителство работи и има достижения. Оттам нататък кой е по-приемливият от тях, хората ще решат", коментира още Петър Москов.

На въпроса на водещата вярно ли е, че премиерът Бойко Борисов се е обърнал към него с: "Пиле шарено ли съм, Москов?" по време на спешната среща на управляващите партии на 14 октомври, здравният министър отрече. "Първо нека да кажа, че премиерът не ме е питал това нещо. Което не отменя някак си въпроса ви. Вижте, кампанията е кампания, но не трябва да се излиза от рамките на смисления разговор", отговори Москов.

По думите му отношенията им с Борисов са "добри, мъжки, джентълменски. Държим на думата си."

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини