Съдът върна обвинението за атентата срещу Алексей Петров

Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Роман Логвиненко, обвинен за неуспешното покушение срещу Алексей Петров.

Съдия Николай Николов смята, че прокуратурата е допуснала нарушение на процесуалните правила, което води до нарушаване на права на Логвиненко, съобщиха от пресцентъра на съда.

Градските магистрати са на мнение, че от изложените в обвинителния акт факти не става ясна самоличността на участвалите в опита за покушение. Липсват и фактически твърдения за използваното огнестрелно оръжие.

На 29 октомври м.г. бронираният "Мерцедес" на Петров беше обстрелван с два гранатомета от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Бившият съветник в ДАНС оцеля невредим, след като снарядите не се взривиха.

На 2 февруари т.г. прокуратурата обяви, че е задържан организаторът - 47-годишният украинец Логвиненко, който има бизнес у нас, а като извършители чрез Интерпол се издирват още трима негови сънародници. 

Според прокуратурата Роман Логвиненко е организирал атентата чрез даване на наставления и разпореждания, както и чрез обещаване на материална облага (парична сума в размер на 200 000 евро на Артьом Темпински - извършител, Максим Чорний - извършител и Йевен Балков - помагач).

Освен това, украинецът умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез набавянето на два гранатомета РПГ-22, давал е съвети, разяснения и е организирал следенето на Алексей Петров. 

Обвиняемият набавил и автомобили за извършване на престъплението – „Ситроен Саксо“ и „Опел Астра“. 

По време на досъдебното производство Роман Логвиненко не даде обяснения.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини