Атина Ташева от "Славейков" със златен медал по силов трибой

Изображение 1 от 3

    Атина Ташева от „училището за шампиони“отново печели състезание по силов трибой „Спортувайте, за да успявате“ – е посланието на бъдещата абитуриентка

    Дванадесетокласничката Атина Ташева от СУ „Петко Рачов Славейков” се върна от второто си международно състезание по силов трибой с първо място и златна купа. Ученичката участва в открито държавно първенство, което се проведе на 15 октомври в сръбския град Владичин хан. Въпреки двата си неуспешни опита от общо 9, младата състезателка стана първа при младежите от 18 до 19г. Този път общият трибой, който ученичката събра е 277,5 кг.

    Ето какво ни разказа Атина за спорта като нейна страст и начин на живот…

    Интервю на Радостина Никова:

    Как възникна интересът ти към този спорт? Знаем, че не много дами са запалени по трибоя.    

     - Веднъж, докато тренирах в залата, срещнах Радостина Лулова. Малко преди това бях чела за победата ѝ в турнира от Световната купа в Прага. Поздравих я и наблюдавайки нейните тренировки, се запитах дали мога да го направя и аз...

     Как се реши да участваш в състезания? Кое те мотивира?

    - Събрах малко кураж, отидох при нея и я попитах дали може да ме тренира. След близо 6 месеца усърдни тренировки се явих на състезание.

    Моята мотивация бяха приятелите и семейството ми. Благодаря на Радостина и на всички, които ме подкрепяха в това мое начинание и ми помогнаха да осъществя своята мечта.

    Защо според теб е важно младежите днес да спортуват? Какво би ги мотивирало?

    - За постигане на добри физически резултати, добро здраве, концентрация и не на последно място - силна воля, е необходимо човек да спортува и да се храни здравословно. Спортът учи на постоянство и дисциплина, а това е полезно във всички сфери на живота ни – дори и в ученето.

    Всеки сам намира своята мотивация да продължи напред, постигайки своите мечти, цели... Но това, което трябва да ги мотивира, е техният дух и желание да се борят, да покоряват върхове… да докажат пред себе си, че няма нищо невъзможно!

    Какво послание ще отправиш към своите връстници ?                                                                                              

    - Спортувайте, защото спортът ще ви даде не само добро здраве, но и добра психика. Бъдете търпеливи и не се отказвайте от своите мечти! Животът е пълен с възходи и падения, но ако желаете да постигнете нещо, което никога не сте имали, трябва да направите нещо, което никога не сте опитвали.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини