Атина Ташева от „Славейков“ със световна титла от състезание по силов трибой

Дванадесетокласничката Атина Ташева от кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков” завоюва сребърен медал на Световния шампионат по Power Lifting, който се проведе в Княжевац, Сърбия на 22 септември. За да достигне престижното второ място, ученичката се включи в оспорвана надпревара с жестока конкуренция – състезатели от Канада, САЩ, Аржентина, Нова Зеландия, РЮА, Израел, Унгария, Чехия, Словакия, Черна гора, Сърбия, Русия и много други.

Въпреки че това е първото състезание, в което Атина участва, тя се представи блестящо и се класира с общ резултат от трибоя – 265 кг. През четирите месеца подготовка момичето тренира в зала „Титан“. Неин треньор, също възпитаник на „училището за шампиони”, е Радостина Лулова, която се класира първа в своята категория.

С голямо вълнение Атина показа спечелените отличия първо на директора на училището Милко Багдасаров, на когото бе обещала задължителен медал при заминаването си.

Да припомним, че наред със спортните успехи Атина Ташева има отлични постижения в различни области – участия в олимпиади по български език и литература, публикации на авторски литературни произведения, активна дейност в Школата по история към СУ „Петко Рачов Славейков” и изяви като журналист и редактор в двата ученически вестника.

Бъдещи спортни успехи и успешна последна учебна година пожелават на Атина всички славейковци!

Радостина Никова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини