Американски банки се изнасят от Великобритания след излизането от ЕС

Американски банки, които имат клонове във Великобритания, обмислят да изнесат бизнеса си от страната, пише в. "Гардиън", цитирайки френският финансов министър Мишел Сапен, който при завръщането си от посещение във Вашингтон разкри, че е разговарял с американски бизнесмени.

"Моите събеседници заявиха, че редица американски банки по отношение на инвестициите в британската икономика са заели изчаквателна позиция", отбеляза Сапен.

По думите му, до неотдавна американските банкери са се питали дали ще има Брекзит и ако да, кога излизането на Великобритания от ЕС ще стане факт. Сега е ясно, че Обединеното кралство ще напусне Общността след две години и въпросът е какво да се прави.

Париж е сред градовете, който може да е алтернатива на Лондонското сити. "Ние работим върху проект, който да превърне нашата столица в световен финансов център", разкри френският финансист номер едно.

Германското правителство на Ангела Меркел също обмисля да привлече инвестиции в икономическата столица на страната Франкфурт след Брекзита, като подготвя промени в трудовото законодателство, които да направят Германия по-привлекателна за чуждестранни инвестиции.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини