Седмица на четенето завладя „Свети Климент Охридски”

ОУ „ Свети Климент Охридски” в Кърджали  за втора поредна година се включи в Националната седмица на четенето, инициирана от МОН за насърчаване и повишаване на грамотността. В проявата, организирана от ръководството и преподавателите, активно участваха всички ученици от първи до осми клас.

На 11 октомври Десислава Станева представи презентация на тема  „История на книгата“ , а четвъртокласниците показаха комикси на книги, изработени от самите тях.

Подредена бе и изложба на ученически тетрадки – „Пиша  най-красиво“.Излезе и първият брой за годината на вестник „Междучасие“с активното участие на малките репортери от 5 клас.

Най-активни бяха малките ученици, които се надпреварваха на 13 октомври в маратон по четене на приказки от Андерсен, Ран Босилек и Братя Грим.

Много емоции предизвика маратонът по четене в 5-8 клас „Най-добър рецитатор“. Учениците се включиха в среща-разговор на тема „Четенето е най – доброто учение“ с поетесата Лили Делигиева. Осмокласниците споделиха какви книги обичат да четат. Всички осъзнават, че трябва да отделят повече време на четенето, защото ако престанат да четат, те ще престанат да мислят и да се развиват.

Хареса им и казаното от Уилям Елиът: „Книгите са най-тихите и най-постоянни приятели. Те са най-достъпните и най-мъдри съветници, както и нашите най-търпеливи учители“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини