Държавата на абсурдите - обвинен за фалшива диплома лекар е защитаван от адвокат без права

Невероятно, но факт - адвокат със спрени права е защитавал лекар, който е съден за фалшива диплома. Абсурдният случай касае д-р Иван Вуцов от Стара Загора, който е съден заради фалшива диплома за кардиология, а негов защитник на 8 юли тази година е бил адвокат Иван Миланов Лазов, който е бил лишен от права на 17-ти май тази година.

Лишаването от права на Иван Лазов е било за срок от три месеца, информира БНР. Решението е във връзка с наказание, наложено от Висшия дисциплинарен съд по дело от 2016 година. Мотивите са, че на две заседания на Районния съд в Стара Загора, адвокат Лазов се е държал арогантно в съдебната зала с присъстващите свидетели и е използвал неприсъщ на позицията му жаргон.

Точното обвинение срещу д-р Вуцов е, че на 29 март 2015 г в Ректората на Медицинския университет в София, при условията на посредствено извършителство, чрез сестра си, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за призната специалност по кардиология. Преди два месеца Районният съд в Стара Загора даде ход и на друго дело срещу лекаря, по което той е подсъдим за използване на фалшивата диплома. Делото започна въпреки искането на защитата то да бъде прекратено, тъй като имало идентичен процес и в Софийския районен съд (СРС).

В Районния съд в Стара Загора беше внесен и нов обвинителен акт, според който 55-годишният Вуцов ще бъде съден за упражняване на професия без правоспособност, за което Наказателният кодекс предвижда до 3 години затвор.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    5 0
    16:03, 13 окт 2016
    Във фалшива държава фалшиви неща колкото щеш-кеф ти дипломи, кеф ти резултати от избори, кеф ти лъжеуправляващи,кеф ти ......................................................................
Последни новини