Празник на красивия футбол и добротата

Изображение 1 от 3

    Областен благотворителен турнир по футбол, организиран от Сдружение „Регионален Младежки Парламент”/РМП/ и община Кърджали  – едно богатство за града и за неговите жители, един празник на красивия футбол и добротата!

    В прекрасния неделен ден се изиграха последните четири мача от турнира,които се оказаха негов връх във футболно отношение и бяха пример за благородство и феърплей.

    В 10.30 часа отборите бяха готови за футболна битка – един срещу друг се изправиха тимовете на „Мастило дизайн” и МДПС. След традиционните поздрави тимовете се вкопчиха в здрав двубой. Момчетата от МДПС, водени от страхотната деветка Мурад, първи нанесоха удар и поведоха в резултата с 1:0. Но този гол сякаш даде допълнителни сили на „рекламните спецове”, водени от безпогрешния Илхан Орхан, бързия Веселин Стефанов и с атомното дуо в атака – Еленко Стойчев и Емил Казиев. Те успяха по свой собствен патент от предните мачове да върнат попадението в самия край на срещата. И се започна рулетката на дузпите. Играчите на МДПС бяха по-точни и с по-здрави нерви, а играещият им наставник Ахмед Молахасан правилно бе подбрал изпълнителите, които изведоха МДПС до първи финал още във второто им участие.

    В 11.30 часа започна вторият полуфинал между Балканстрой инженеринг и Арда 1924. Здрав мач, здрава битка и истински спектакъл, изпълнен с положителни емоции и феърплей. Това може да напишем като визитка за Благо, Васко, Байзо, Доктора и сие, но и момчетата на Джейлян Али показаха изключителна коректност. Мачът завърши при резултат 0:0. Дузпите, както и великолепният вратар на Балканстрой – Димитър Димитров определиха втория финалист. Този двубой ще се запомни и като най-лесната за съдийстване среща.

    В мача за трето място „Мастило дизайн” и Арда 1924 спретнаха невероятен мач с мисъл само и единствено за атака. На терена властваше дух на приятелство, а двата отбора размениха по едно попадение и третият мач за деня отново завърши с дузпи. Тук опитът на доайена на вратарския пост Метин Мустафов – Матю доведе до трето място и възходяща тенденция за рекламаджиите.

    И настана време за последния двубой, най-голямото зрелище – финалът! Напрегнат и коректен мач! МДПС, воден от страхотния Бекир Шабан и невероятният халф Краси показаха, че са на финал съвсем заслужено. И ако отсреща не бяха Балканстрой инженеринг, може би щяха да вземат своето. Но Сюлейман Шевкет, Ахмед Осман, Джугото и компания днес бяха звездите на деня. С изключителни комбинации и страхотни индивидуални отигравания те победиха с 2:1 и станаха шампиони за втори път в историята на турнира.

    И тук дойде най – хубавата част – моментът за връчване на  наградите.

    Разбира се, като съорганизатор на проявата община Кърджали бе представена от кмета на града инж. Хасан Азис, който връчи отличията. Церемонията по закриването започна с кратка реч от Никола Чанев като представител на организаторите. Той спомена приносът на мъжете, направили турнира реалност – Сюлейман Шевкет, Даниел Делчев, Божидар Стоянов, Петър Петров и разбира се Димитър Петков.

    Обяви и събраната сума за изграждане на детска площадка в кв. Байкал – 6 600 лв., благодари на участници и публика и даде думата на г-н Азис. В едно изключително емоционално слово, кметът поздрави организаторите за прекрасната идея и за реализацията й. Заяви, че община Кърджали ще предостави всички необходими допълнителни средства за изграждането на площадката и помоли да бъде поставена табела с логото на турнира. Кметът каза,  че се надява целият град да се изпълни с такива табели на добротата. Инж. Азис заяви твърдото намерение община Кърджали да помага за организирането на този турнир и призова за следващо издание още напролет.

    Финалът на церемонията бяха индивидуалните награди.

    За най-перспективен играч приза получи вратарят на община Кърджали Анатоли.

    Призът за най-добър вратар заслужено отиде при стража на „Докторите” доктор Ерай Дурмуш. За най-полезен играч бе избран Бекир Шабан, а за най-добър нападател Ахмед Осман. Наградата за феърплей, определена от организаторите като най-ценната за този турнир, бе връчена от г-н Димитър Петков на капитана на Арда 1924 Благо Саръев. Тя бе оценка за всичко показано, като възпитание и благородство от тези момчета.

    Турнирът завърши с много снимки и обещания за следваща среща през пролетта.

    Организаторите благодариха на съдиите Божидар Стоянов, Недялко Драганов, Мустафа Шефкет и всички техни колеги, на медицинското лице, на прекрасната публика и на всички медии, отразили турнира.

    Никола ЧАНЕВ, един от организаторите

    Източник: novjivot

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини