В Ардино организираха благотворителен футболен мач за нуждаещ се ученик

Изображение 1 от 4

  Продължават благотворителните инициативи на учениците от СУ „В.Левски” в Ардино за набиране на средства за лечението на техен съученик. На градския стадион „Юнак”се изигра футболната среща между сборен отбор на СУ „Васил Левски”  с капитан Георги Трайков (Барези) и Пенсионерски футболен клуб „Аврора” с капитан Билгин Хайрулов (Бъгъна). Двубоят завърши наравно 2:2. Головете за младите футболисти реализираха Даниел Чаръкчиев и Керем Наджи, а за пенсионерите Нурай Карабекиров и Шенер Мустантиков..
  Мачът, който бе в две полувремена от 30 мин. бе повече от оспорван. И двата отбора показаха добра игра, като демонстрираха открит футбол. В тима на „Аврора” играха областния лидер на ДПС инж. Изет Шабан и кметът на общината Ресми Мурад. Кметът Ресми Мурад се появи на терена с бял/син спортен екип номер 11, а на гърба му бе изписано името му на латински. В края на срещата младежите получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена от главния съдия Мехмед Диндар. Зад топката застана Керем Наджи, но вратарят на „Аврора” Ерджан Джодов спаси удара му, но при добавката Керем бе точен – 2:2.

  Да подкрепят благотворителната инициатива на учениците бяха дошли председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, както и общинските съветници Азис Мурад, Зюлфие Ибрямова.

  „В кампанията ни се включиха много жители и гости на града. Искаме да поддържаме надеждата на нашия съученик и неговите родители, че липсата на средства няма да бъде причина той да не получи най-доброто лечение и възможност за възстановяване. Призоваваме хората , които имат възможност,  да помогнат с каквато сума преценят”, заявиха младите инициатори. Те уточниха, че акцията им ще продължи, след, което събраната сума ще бъде предадена на родителите на момчето.

  Гюнер ШЮКРИ

  Източник: kardjali.bgvesti.net

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини