„Пинокио” на старозагорската опера –подарък за децата на Кърджали

Държавна опера-Стара Загора ще представи на 11 октомври от 11.00 часа на сцената на театър „Димитър Димов” приказния спектакъл на операта за деца и възрастни „Пинокио” от Александър Йосифов. Община Кърджали вече откупи всички билети за представлението, с което прави подарък на децата от детските градини. Представлението „Пинокио” е включено и в програмата на община Кърджали за празника на града-21 октомври.
Историята за приключенията на любимеца на много поколения зрители ще оживее сред пищни декори и в красиви костюми, които изцяло са дело на младия и талантлив режисьор, сценограф и костюмограф Денис Иванов. Неговият режисьорски разказ е насочен не само към най-малките зрители, а и към всички възрастни, на които не са им чужди вечните теми за позабравените общочовешки ценности. 
Героят на Карло Колоди Пинокио празнува през 2015 година своя 145-ти рожден ден. А точно преди 20 години големият български композитор Александър Йосифов е написал своята опера за деца “Чудните приключения на Пинокио в незнайния град”. Премиерата се е състояла на 7 май 1997 г. на сцената на Държавна опера - Стара Загора и това е първата постановка в страната. На 5 декември 2015 година Държавна опера-Стара Загора представи своята нова сценична версия на операта за деца и възрастни „Пинокио”. 
Мелодичната музика на „Пинокио”, запомнящите се диалози на героите, забавния сюжет и мъдри послания определят дълголетието на творбата. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини