ИД в Пазарджик: Терористи са преминали през ромската махала!

Терористи от "Ислямска държава" са преминали през ромската махала на Пазарджик. Това стана ясно в съда в Пазарджик, по време на делото срещу 14-те обвиняеми в проповядване на идеите на терористичната организация.

Информацията за преминаващите през страната ни терористи от "Ислямска държава" е на чуждите разузнавания.

Един от разпитаните свидетели заяви, че познава двама от последователите на джихадистката групировка и ги е срещал именно в ромската махала в града. Вчера бяха разпитани 6 свидетели по делото.

Един от тях заяви, че е присъствал на проповеди на Ахмед Муса, в джамията "Абу Бекир", и оттам си купил книгата "Вероотстъпничество", в която се говори за проповядване на война с всички средства.

Впоследствие обаче всички свидетели по делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му поддръжници се отметнаха от първоначалните си показания. Не се изключва върху тях да е оказван натиск.

Свидетелите са основно от ромския квартал "Изток". Всички те заявиха, че по време на първоначалните си показания са били объркани и неправилно разбрани.

Според тях, в проповедите, организирани от Ахмед Муса, се е говорило единствено за религия и как правилно да се изпълняват молитви.

В съдебната зала Ахмед Муса се обърна към част от свидетелите с въпрос: "Казвал ли съм, че на територията на България трябва да се наложи ислямът с война?". Отговорите бяха: "Не".

Според прокурор Нели Попова отказът на свидетеля от първоначалните му показания е класика в нашето правораздаване.

"Мислите ли, че разследващият може да си измисли това и да го пише? Едно изречение е вярно, едно изречение е измислено. Това е абсурд", каза тя, цитирана от bTV.

Следващото заседание е насрочено за 20-и април. Тогава ще бъдат разпитани тайни свидетели.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини