Медали и при мъжете на световното по силов трибой

Изображение 1 от 3

    Станислав Симеонов и Иван Краев спечелиха призови места на Световния шампионат по силов трибой. Младите кърджалийци доказаха силата си в дисциплините клек, лежанка и мъртва тяга на Световния шампионат по силов трибой, който се проведе на 22 септември в сръбския град Княжевац. Състезателите се конкурираха с участници от САЩ, Канада, Израел, Нова Зеландия, Унгария, Чехия, Русия и още много други.

    За Станислав Симеонов, бивш възпитаник на СУ “Петко Рачов Славейков”, това бе поредното състезание, в което той извоюва медал. Въпреки наскоро получената нелека травма, той, както винаги, даде всичко от себе си и се класира на престижното второ място в категория до 82,5 кг. Общият резултат от трибоя му е 662,5 кг. Вицешампионът пребори 247,5 кг клек, 155 кг лежанка и 260 кг мъртва тяга.

    Макар че за него това е първа изява, Иван Краев се представи подобаващо и спечели трето място при младежи до 75 кг. Иван се справи с клек от 192,5 кг, лежанка – 132,5 кг и мъртва тяга – 220 кг, като общият резултат от трибоя му е 545 кг. И двамата състезатели се подготвят сами, прекарвайки времето си в тренировки в зала „Титан“. Станислав и Иван са от достойните граждани на Кърджали и България. С пот на челото и разчитайки единствено на себе си, те показват потенциала си и постигат високи резултати в спорта. Обещават си още много победи. Нека им ги пожелаем!

    Радостина Никова, 12а клас

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини