Серийният убиец Момата почина от инфаркт

Серийният убиец Недялко Димитров - Момата е издъхнал тази нощ в Университетската болница в Стара Загора от инфаркт.

Информацията бе потвърдена пред "24 часа" от директора на Старозагорския затвор Иван Карушков. Там Момата излежаваше присъдата си. 

След като на Недялков му прилошало, дежурните надзиратели извикали линейка от Спешния център в Стара Загора. Медиците установили инфаркт и хоспитализирали затворника в Университетската болница. Той починал в момента, в които лекарите се опитали да му поставят стент.

50-годишният мъж има доживотни присъди за пет убийства, които магистратите групираха в доживотна присъда без право на замяна. Според разследващи обаче Момата е извършил и участвал в поне още толкова.

Първите две жертви на серийния убиец са Манол Хаджиев и Златко Калайджиев. Те бяха убити през лятото на 2008 г. 

През същата година Момата извърши и двойно убийство на Бейтула Мехмед и съпругата му в Димитровград. 

Петата жертва на Недялко Димитров бе Баньо Банев от гълъбовското село Мусачево.

През януари 2014 г. Момата обяви, че съди България в Страсбург заради доживотната си присъда без право на замяна. Той каза, че иска Международният съд да накаже страната ни затова, че не спазва законодателството си.

"Не да ме оправдаят, но да изпълнят закона. Аз когато знам, че ще ми дадат примерно 10 години, ще преценя какво да направя. За убийство на хора, законът беше до 15 години затвор.Преценил съм, че мога да ги трепя. 15 години ще дам от живота си. Обаче точно преди делото, смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да убия тия двамата аборигени във Варна (Хаджиев и Калайджиев - бел.ред)", каза абсолютно хладнокръвно пред камерата на Нова телевизия Момата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини